Pacific
Islands

Pacific Islands

1. Fiji Een eilandengroep wat bestaat uit meer dan 330 eilanden, waarvan er 110 bewoond zijn. De 2 grootste eilanden zijn Viti Levu en Vanua Leva, waarvan voor reizigers de 1e het meest bezocht wordt doordat in de hoofdstad Suva de belangrijkste cruise haven ligt en in Nadi de internationale luchthaven. Beste reistijd is in de lokale winter, tussen mei en oktober. Dan is het het droge seizoen en liggen de temperaturen nog steeds rond de 25 graden. De meest bezochte eilandengroepen zijn de Mamanuca en de Yasawa eilanden, te bereiken via een boat vanaf Viti Levu of per helikopter/ watervliegtuig. Maar uiteraard zijn er nog tal van andere mogelijkheden, ook de Coral Coast op het eiland Viti Levu is zeer de moeite waard. Zelf ben ik op Nananu-i-Ra geweest, een klein eiland in het Noorden van Viti Levu, bij Rakiraki, een eiland perfect voor snorkelen en duiken. Kijk voor meer informatie op de website van Fiji Tourism

2. Cook Islands Halverwege Nieuw Zeeland en Hawai, midden in de Pacifische Oceaan, liggen de Cook Islands waarvan Rarotonga de bekendste en grootste is. Nou ja, groot? Het eiland rond is 32 km. Het hele jaar door kan deze bestemming bezocht worden, maar van april tot november zijn de droge maanden met gemiddelde temperatuur van 26 graden. December tot maart zijn de nattere maanden waar af en toe een tropische bui kan vallen. Dan kan de temperatuur variëren van 22 tot 30 graden. Aitutaki, wat klein paradijs betekent, is een ander eiland 45 minuten vliegen van Rarotonga en dit eiland maakt zijn naam meer dan waar. Een prachtige eiland met 1800 inwoners en ‘s werelds mooiste lagoon. Een perfecte bestemming voor een huwelijksreis, maar ook voor watersport liefhebbers. Kijk voor meer informatie op de website van Cook Islands Tourism.

3. Tonga Een koninkrijk met 176 eilanden, waarvan er 40 bewoond zijn, waarvan sommigen met namen waar wij onze tong over breken, zoals Niuatoputapu. Ook deze bestemming is het hele jaar door te bezoeken door een tropisch klimaat. De maanden mei tot november zijn droger en koeler en de maanden warmer en vochtiger. Tonga is onder te verdelen in 4 eilandgroepen; Tongatapu en ‘Eua in het zuiden, de Ha’apai groep in het midden en Vava’u groep in het noorden. Dan liggen er richting Samoa ook nog 2 eilanden die deel uitmaken van de Niuas groep. Kijk voor meer informatie op de website van Tonga Tourism.

4. Samoa Halverwege Nieuw Zeeland en Hawaï, ten oosten van Fiji ligt Samoa. Het klimaat is onder te verdelen in het droge seizoen van mei tot oktober en het regen seizoen van november tot april. Het hele jaar door is het er gemiddeld 29 graden. Politiek gezien is Samoa te verdelen over twee staten: Samoa en Amerikaans-Samoa. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en hebben prachtige stranden, maar ook ruige bergkliffen. Upolu is het hoofdeiland waar je als reiziger aankomt, met Apia als hoofdstadje en internationale luchthaven. Savai’i is het andere eiland van Samoa en is na Tahiti en Nieuw Zeeland het grootste Polynesische eiland. Je komt er door een ferry te nemen vanaf Upolu. Amerikaans Samoa bestaat ook uit meerdere eilanden, waarvan Tutuila de grootste met Pago Pago als hoofdstad. Om Amerikaans Samoa te betreden is een visum nodig. Kijk hier voor meer informatie over Samoa en hier over Amerikaans Samoa.

5. Tahiti Het grootste eiland van Frans Polynesië, in totaal 118 eilanden, is Tahiti, met Pape’ete als hoofdstad en internationale luchthaven. Mei t/m oktober zijn de beste maanden om te reizen naar Frans Polynesië, van november t/m april is het er vochtig warm en nat door het regenseizoen. Ook komen er in het regensiezoen cyclonen voor. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 21 en 28 graden. Vulkanisch van oorsprong en met de bounty witte zandstranden, de ongerepte jungle, watervallen, canyons, rivieren en lagunes wordt het door velen ook wel het aardse paradijs genoemd. Twee vulkanen die met elkaar zijn verbonden vormen Tahiti; Tahiti Nui (groot Tahiti) en Tahiti Iti (klein Tahiti). Vanuit Tahiti kun je een van de andere prachtige eilanden van Frans Polynesië bezoeken, zoals Bora Bora of Moorea. Hier vind je de idyllische bungalows boven het turquoise water, een oord waar veel huwelijksreizen worden doorgebracht. Voor meer informatie over dit aardse paradijs kun je op de website van Tahiti Tourism kijken.

Periode

Winter / Herfst

Highlights

  • Eilanden
  • Paradijs
  • Bounty stranden
  • Vulkanen