Nieuw-Zeeland

Nieuw Zeeland

Na een aantal jaren zelf in Nieuw Zeeland te hebben gewoond, heb ik veel van het land gezien en kan je hier goed over adviseren. Wat maakt Nieuw Zeeland nou zo’n unieke plek en waarom zou je er echt een keer heen moeten?

1. Het is Europa in het klein en het land heeft zoveel te bieden; geysers, vulkanen, hoge zand duinen, oude bossen met Kauri bomen, fjorden, bergen en prachtige stranden.

2. In een land 8x zo groot als Nederland, maar waar maar 4 miljoen mensen wonen. Je kunt uiteraard de gezelligheid opzoeken, maar er ook van wegvluchten door de natuur in te gaan.

3. Culinair aanbod. Nieuw Zeeland heeft een fusion keuken ontwikkeld waar de Aziatische invloeden sterk aanwezig zijn. Het eten is er gevarieerd en ook het ontbijt is een belangrijke maaltijd om voor de deur uit te gaan. Eggs benedict is mijn favoriet; een gepocheerd ei overgoten met een romige Hollandaise saus….mmm! Maar ook een goede fish and chips, soms nog in een krant gewikkeld, mag niet ontbreken in dit lijstje. Deze dan opeten op het strand en de beleving is er een om niet te vergeten.

4. Van de cultuur van de Maori’s maak je als toerist niet veel mee, behalve dan in de toeristische plaatsen als bijvoorbeeld Rotorua. Maar er is ook Kiwi culture, die ik het beste kan omschrijven als erg vriendelijk en laid back. Het is ook gemakkelijk om met de lokale bevolking in gesprek te komen.

5. Als je van wijn houdt dan zit je in Nieuw Zeeland zeker goed. Op zowel het Noorder- als het Zuidereiland zijn wijngebieden te bezoeken waar je de vele wineries kunt bezoeken en de wijnen kunt proeven. Dit in combinatie met een uitgebreide lunch en je wilt er nooit meer weg!

6. Nieuw Zeeland is het mekka van adventure tourism, je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te vinden. De alom bekende Bungy, maar ook white water rafting, tubing, jet boating, skydiving, caving, zip lining, canyoning, off-road driving, heli-skiing en Zorb of OGO zijn mogelijkheden.

Periode

Winter / Herfst

Highlights

  • Europa in het klein
  • Culinair aanbod
  • Maori cultuur
  • Wijn
  • Adventure

jouwreisadvies.nl is een