Sydney
Australië

Australië

Ook over Australië kan ik je goed adviseren. Zelf heb ik bijna het hele land doorgereisd, en dit is erg groot! Alleen Canberra en Tasmania missen op het lijstje, maar dit komt vast nog wel een keer. Wat maakt dat Australië niet op jouw travel wish list mag ontbreken?

1. Wildlife. Een bonte verzameling van allerlei soorten bijzondere dieren zoals de kangaroe, koala, emu/ struisvogel, vogelbekdier, wombat, quokka, kasuaris, kaketoe en vele andere papegaaisoorten in felle kleuren kom je hier tegen. Maar ook de krokodil, slang, hagedissen en spin mag niet in dit rijtje ontbreken.

2. Weids landschap. Je kunt in Australië echt uren rijden zonder ook maar iemand tegen te komen. Zeker in West Australië moet je goed voorbereid de weg op gaan, maar dat maakt het nu juist zo bijzonder. Als je over Australië vliegt, zie je alleen maar rood zand voor uren achtereen, het is immens!

3. Spirit. Het land heeft echt een ziel, deze is moeilijk te omschrijven maar dit moet je voelen. Zodra ik aan land kom voel ik het als een warme deken over me heen komen. Of het nu de geluiden zijn van de vogels en insecten, de geur van de eucalyptus bomen of de vriendelijkheid van de mensen, ik weet het niet, maar je zult het beamen als je er geweest bent.

4. Camper walhalla. Dit is een land wat ideaal is om per camper te ontdekken. Je kunt op veel plekken wild kamperen en dat maakt de Oz Experience optimaal. Maar als je liever het gemak van een camping wilt, dan zijn er ook tal van mogelijkheden. Mijn favoriet is de Crikey camper, een 4WD met een caravan of een offroad kampeer aanhanger, ideaal voor West Australië en de prachtige National Parks die daar te bezoeken zijn.

Periode

Winter / Herfst

Highlights

  • Wildlife
  • Landschap
  • Spirit
  • Camper Walhalla